Actueel

Vlooien & teken

By  HofmanRuinen  On

Sectolin TedaX

Met Tedax® wordt jouw hond direct onaantrekkelijk voor teken.

Met de oplopende temperaturen zijn teken ook meteen weer actief. Wanneer je met je hond naar buiten gaat loopt deze de kans om teken op zich te krijgen.
Bij de meeste middelen moet de teek eerst de hond bijten, voordat het middels werkzaam is.
Dus ook wanneer je al een tekenmiddel gebruikt, maar deze heeft geen tekenwerende werking.
Dan blijft het risico groot dat teken via de vacht van jouw hond naar de auto of op meubels kunnen migreren.

Gemigreerde teken in de auto en op meubels vormen wel degelijk een risico om mensen te besmetten met bijvoorbeeld de ziekte van Lyme. Bescherm jouw hond optimaal tegen teken door het gebruik van Tedax®, ook voor je eigen veiligheid.

Tedax® is een spray ter afwering van muggen en teken bij honden. Tedax® verandert tijdelijk de geurpatronen van de vacht van de hond. Hierdoor wordt de hond minder aantrekkelijk voor muggen en teken. Het is de tekenwerende werking, waardoor teken niet op de vacht van jouw hond meeliften en in de auto of op je meubels of vloer belanden.

Gebruik Tedax® bij honden die in contact zullen komen met teken, bijvoorbeeld wanneer je met jouw hond gaat wandelen, naar het bos gaat of bij outdoor shows of wedstrijden. Tedax® beschermt jouw hond 8 uur tegen muggen en 4 uur tegen teken. De bescherming start onmiddellijk na het aanbrengen!

Uiteraard is het belangrijk om vooraf de gebruiksaanwijzing te lezen en het product op de juiste wijze toe te passen. Tedax® is een in Nederland geregistreerd afweermiddel tegen (bijtende) insecten en geen insectenverdelger. Tedax® is uitvoerig getest op effectiviteit en veiligheid en als zodanig beoordeeld door het Ctgb (College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden) alvorens deze op de Nederlandse markt gebracht kon worden.